fbpx

Restaurants voor vegetariërs in Amsterdam

Wanneer je op zoek bent naar de beste restaurants voor vegetariërs in Amsterdam, ben je bij vegetarisch restaurant Adam aan het Vondelpark in Amsterdam aan het juiste adres. Bij Restaurant Adam moet je zijn voor een avond culinair genieten. Het is een knus restaurant in Amsterdam Oud-West waar je kunt laten verwennen door pure gerechten die vol van smaak zijn. 

Uit eten gaan voor vegetariërs in Amsterdam kan een uitdaging zijn. Je wilt gezellig op stap gaan, en dan ben jij weer die ‘aansteller’ in de groep die met een salade opgescheept zit omdat er geen goede alternatieven op de menukaart staan. Hoe je lekker uit eten kunt gaan als vegetariër kun je lezen op deze pagina. En je hoeft jouw vrienden en familie die wél vlees eten niet buiten te sluiten!

Gastvrij voor Vegetariërs

Er bestaat een keurmerk “Gastvrij voor Vegetariërs” die gebruikt wordt door vegan restaurants, catering bedrijven, vakantieparken, hotels en fastfood restaurants door heel Nederland. Dit zijn vaak gelegenheden die vegetarische alternatieven bieden naast andere gerechten, het zijn dus meestal geen exclusief vegetarische restaurants. Zelfs het catering bedrijf met de angstaanjagende naam “Het Slachthuis” beschikt over dit keurmerk. Een van de voorwaarden voor dit keurmerk is een minimum van twee vegetarische hoofdschotels op de kaart. Deze gerechten moeten bereid zijn zonder dierlijke vetten en er worden geen dierlijke ingrediënten in gebruikt waaronder bouillon of gelatine op dierlijke basis. Eieren zijn toegestaan mits het minimaal scharreleieren betreft. Voor snackbars gelden afwijkende voorwaarden, en frietjes tellen niet mee als ‘vegetarisch alternatief’. Ook bij wokrestaurants wordt een minimum aantal vegetarische ingrediënten verplicht gesteld om in aanmerking te komen voor het keurmerk. Omdat het een betaald keurmerk betreft zullen niet alle horeca gelegenheden ervoor kiezen zich aan te melden, ook niet als ze in theorie wel aan de richtlijnen voldoen.

Vegetarisch restaurant in Amsterdam

Je kunt ook kiezen voor een volledig vegetarisch restaurant, wat overigens ook voor vleeseters heel smakelijk kan zijn. Deze vegan restaurants werken volledig met vegetarische producten, er is dus ook geen kans op kruisbesmetting. Vaak staan er ook veganistische gerechten op een vegan menukaart. Vaak betreft het moderne gerechten uit alle windstreken.

restaurant voor vegetariërs in Amsterdam

Restaurants voor vegetariërs in Amsterdam

Het maandelijks wisselende menu van 4, 5 of 6 gangen is beschikbaar in 2 varianten. Hierbij heb je de keuze uit een vegetarisch gangendiner en een gangendiner met vis en vlees. Dit biedt de gelegenheid om als vegetariër ook met niet vegetariërs te genieten van een heerlijke avond uiteten in Amsterdam met voor ieder wat wils. Bovendien zijn alle gerechten bij restaurant Adam gemaakt van de allermooiste en verste producten. Dit maakt restaurant Adam een van de beste vegetarische restaurants in Amsterdam. 

Share your thoughts