Vegetarisch uit eten in Amsterdam? Restaurant Adam

Wil je vegetarisch uiteten in Amsterdam? Bij restaurant ADAM aan het Vondelpark in Amsterdam ben je van harte welkom. Restaurant ADAM is een knus, gastvrij restaurant in Amsterdam Oud-West. Bij ons kun je genieten van pure gerechten, vol van smaak. Uite­raard houden wij ook rekening met diëten en allergieën.

Vegetarisch uit eten in Amsterdam, een hele uitdaging.

Vegetarisch uit eten in Amsterdam kan een uitdaging zijn. Je wilt gezellig op stap gaan, maar niet de ‘aansteller’ zijn die met een salade opgescheept zit. En dat alleen  omdat er geen goede alternatieven op de menukaart staan. Hoe lekker je uit eten kunt gaan als vegetariër, laten we je graag ontdekken in ons restaurant. En ook vrienden en familie die vlees of vis eten zijn bij ons van harte welkom.

Keurmerk 'Gastvrij voor Vegetariërs'

Er bestaat een keurmerk ‘Gastvrij voor Vegetariërs‘ die gebruikt wordt door vegan restaurants, catering bedrijven, vakantieparken, hotels en fastfood restaurants door heel Nederland. Dit zijn vaak gelegenheden die vegetarische alternatieven bieden naast andere gerechten. Het zijn over het algemeen geen exclusief vegetarische restaurants. Zelfs het catering bedrijf “Het Slachthuis” zou over dit keurmerk kunnen beschik­ken.

Eén van de voorwaarden voor dit keurmerk is een minimum van twee vegetarische hoofd­schotels op de kaart. Deze gerechten moeten bereid zijn zonder dierlijke vetten en er mogen geen dierlijke ingrediënten worden gebruikt. Bijvoorbeeld bouillon of gelatine op dierlijke basis. Eieren zijn wel toegestaan, als het minimaal scharreleieren zijn. Voor snackbars gelden afwijkende voorwaarden en frietjes tellen niet mee als ‘vegetarisch alternatief’.

Ook bij wokrestaurants wordt een minimum aantal vegetarische ingrediënten verplicht gesteld om in aanmerking te komen voor het keurmerk ‘Gastvrij voor Vegetariërs’. Omdat het een betaald keurmerk is melden overigens niet alle horeca gelegenheden zich hier­voor aan, ook niet als ze wél aan de richtlijnen voldoen.

Restaurant ADAM verrast vegetariërs en niet-vegetariërs

Restaurant ADAM laat je graag genieten van een verrassingsmenu van 4, 5 of 6 gangen. Dit menu is beschikbaar in 2 varianten. Je hebt de keuze uit een vegetarisch diner en een diner met vis en vlees.